De belangrijkste regels m.b.t. locaties

Back

- Vraag niet om locaties

Helaas gaan locaties die bekend worden snel achteruit, door vernielingen of mensen die het nodig vinden om te laten weten dat ze hier zijn geweest door graffiti. Ook worden er veel spullen gestolen en verplaatst. Hierdoor zult u nooit locaties krijgen van een urbexer.

- Heeft u een locatie, behandel deze met respect!

Geef zelf ook nooit de locaties door die u heeft, om te voorkomen dat deze ook slachtoffer wordt van vernielingen. Wanneer locaties snel vernield worden, zal de eigenaar en/of overheid er ook zoveel mogelijk aan doen om te voorkomen dat mensen hier binnen kunnen. In het ergste geval breken ze de gebouwen af. Zonde van onze hobby!

- Hoe vind ik locaties?

Heel veel locaties zijn erg makkelijk te vinden via Google. U zult wanneer u net begint met urbex nog niet de locaties vinden die het allermooiste zijn. Ook ik ben begonnen met locaties die al erg vernield waren, maar wanneer u blijft zoeken en vaker gaat urbexen, leert u dit zoeken ook vanzelf. Ook Google Earth is hier een erg handig hulpmiddel voor. Door zelf te zoeken, krijgt u meer waardering en voldoening voor het urbexen! Indien u meer tips nodig heeft bij het zoeken, kunt u me altijd mailen. Vraag ook aan mij niet om de locaties, hierop wordt niet gereageerd.